prafym

Smink

En färganalys kan hjälpa oss att bli medvetna om vår egen färgskala så att vi kan välja de kläder, det smink och faktiskt också den hårfärg som passar oss bäst. Hur man sminkar sig finns det hundratals idéer om, och den ena behöver inte vara mer rätt än den andra.


Tänk på att ha bra sminkverktyg, och använd inte gammalt smink. Däremot behöver inte dyra sminkprodukter vara bättre än billiga. Apoteken har väldigt bra, allergi-testade krämer. Ofta räcker det med en bra foundation, eller underlagskräm, för att framhäva vacker hud.


Om man är nöjd med vissa saker och mindre nöjd med andra bör man framhäva det som man är mest nöjd med. Man kan få hjälp av experter att ta reda på vilken färgton ens ansikte har, för att sedan arbeta med smink som passar ansiktets färgton. Olika hud har olika färgtoner.


Undvik alla konstgjorda förbättringar som botox och dylikt. Det kan vara direkt farligt om man råkar vara allergisk. Det går alldeles utmärkt att framhäva sina läppar utan konstgjorda insprutningar. Be om hjälp av en sminkexpert första gången så blir sminkning ett naturligt morgon bestyr.


Tänk också på att för mycket smink kan motverka det resultat man vill uppnå. En bra sminkning ska se naturlig ut, oavsett om det är för fest eller vardag.