prafym

Lyssna inåt och bakåt

Dagligen möts vi av nya upptäckter, annonser och information om vad som är bäst för oss. Vad vi skall äta, hur vi skall träna och så vidare. Vi översköljs av en massa information om det bästa sättet att leva och det är givetvis ett speciellt företag som har svaret på hur våras liv skall bli bättre, längre och lyckligare. Imorgon är det historia och något nytt kommer att vara den universala lösningen.

De flesta har någon gång drabbats av huvudlöss eller i alla fall deras barn kan ha gjort det. När jag var barn för si sådär 30 år sedan blev man schamponerad med riktigt starka grejer. Man var tvungen att sova med det och det sved. De små krypen försvann inte utan det var först när min farmor kom till undsättning som saker ting tog en annan vändning. Hon introducerade grönsåpa till de vapen föräldrarna använde för att utrota dessa små djur som sög blod från barnens huvuden och vips var lössen borta.

Detta var en kort utvikning. Vad vill ha sagt är att ibland måste man ta ett steg tillbaka och inte kasta sig över allt nytt utan man kanske skall lyssna bakåt och inåt. Vi vet att vår kropp, vår biologi, behöver en vis föda för att överleva. Den behöver vitaminer och mineraler. Den behöver mat och den behöver röra på sig. Vad vi måste lära oss är att vi inte kan inte in mer energi än vi gör av med. Om vi gör så kommer det visa sig genom fetma och andra angränsande sjukdomar. Det är som en bil. Om man tankar mer än tanken kan ta rinner bensinen över och i värsta fall kan den antändas och det blir en olycka.

Lyssna till din kropp!