prafym

Mat

För att både behålla sin hälsa och hålla sig i form för alla aktiviteter krävs att dagens aktiva kvinnor känner till vad de äter. Trots välfyllda matvaruaffärer kan man inte alltid vara säker på att det som erbjuds är helt och hållet hälsosamt.


Det är givetvis svårt att själv laga alla måltider om man har ett heltidsarbete och dessutom andra aktiviteter vare vecka. Men det går med lite planering, bra råvaror, en frys. De flesta har någon ledig tid då man kan göra ett besök i saluhallar och matvaruaffärer. Satsa på riktigt bra råvaror, och enkla recept som inte är tidsödande. Det finns till och med receptböcker där inget recept tar mer än 30 minuter.


Genom att planera hela veckans måltider får man mycket tid över till annat trevligt. Saker att tänka på:
- Allt fett är inte ohälsosamt. En viss mängd fett håller magen igång. Oliver och olivolja är ett hälsosamt fett.
- Socker och sötsaker. Se till att sockret kommer från frukt och grönsaker. Ger både näring och tillfredsställer behovet av sött.


Vi anser att man ska kunna äta vanlig mat, bli mätt och ändå hålla sin vikt. Det är inte hälsosamt med pulver, svält eller extrema dieter. Det gäller att hitta balansen mellan träning, aktiviteter och kaloriintag. Då kan man hitta sin sunda livsstil, och framförallt behålla den!