prafym

Idrott & Hälsa

Dagens aktiva kvinnor tar träning på största allvar. De har insett att hälsan är viktig och ett sätt att hålla sig frisk är att träna sin kropp. Träning för hälsa är någonting helt annat än träning för idrottsprestationer, och läkarvetenskapen har börjat inse att kvinnors hälsoproblem och mäns skiljer sig åt på ett flertal sätt. Idag bedrivs mer forskning om kvinnors hälsofrågor.


Vissa skador drabbar både kvinnor och män, men en del av dem är vanligare hos kvinnor. Hormonella skillnader, och graviditeter resulterar i många förändringar i en kvinnas kropp. Ett vanligt problem är att tillverkningsindustrin har en osund inställning till hur en genomsnittlig kvinnokropp ser ut.


Ta skor till exempel. Kvinnors fötter varierar i minst samma utsträckning som mäns och vissa har breda fötter medan andra har smala. Och visst är högklackat vackert och skapar ger vackra vader, men det kan dessutom skapa stora problem med tår som viker sig och orsaka liktornar, så kallade hammartår samt inåtväxande naglar.


Ett annat problem är modetrender som ibland uppvisar rent anorektiska modeller, vilket kan vara förödande för yngre kvinnor som försöker efterlikna idealen.


Det viktiga när kvinnor tränar för bättre hälsa, vare sig det är styrketräning i lokal, eller löpning är att kläderna ska vara sköna och hjälpa till att göra träningen lustfylld och regelbunden.


Det finns en mängd olika redskap för träning så det kan vara värt kolla in olika Träningsredskap hos Gymkompaniet. De har allt från Styrketräningsredskap till redskap för motion och kampsport.